Психологія спорту - Хворост, Христина Юріївна; Khvorost, Khrystyna Yu. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Мета курсу полягає у створенні умов для засвоєння слухачами науково-методологічних та прикладних проблем галузі, психологічної характеристики спортивної діяльності, засобів психологічного супроводження спортсменів. Головним завданням психології спорту є вивчення психологічних закономірностей формування у спортсменів і команд спортивної майстерності, якостей, необхідних для участі у змаганнях, а також розробка психологічно обґрунтованих методів тренувань і підготовки до змагань. Психологія спорту тісно пов’язана з багатьма галузями наукових знань, що вивчають людину в умовах спортивної діяльності – загальною теорією спорту, теорією та методикою фізичного виховання, спортивною фізіологією, біомеханікою, педагогікою та ін.
Keywords: психологія спорту; психічне здоров'я; психофізичний розвиток; діагностика станів; психологічна допомога; психопрофілактика