Накопичувальне страхування життя : розвиток у контексті пенсійної реформи в Україні - Борисюк, Олена Володимирівна; Borysiuk, Olena V. (Науковий вісник Буковинського державного фінансово-економічного університету, 2014)
У статті розглянуто сутність пенсійної реформи в Україні та місце страхових компаній у системі пенсійного забезпечення, проаналізовано діяльність компаній зі страхування життя, досліджено тенденції розвитку та роль держави у цій сфері, виявлено проблеми розвитку накопичувального страхування життя та фактори, що перешкоджають діяльності страхових компаній, запропоновано шляхи удосконалення ринку страхування життя, накреслено перспективи подальших розвідок у даному напрямі. The article deals with the nature of the pension reform in Ukraine and the place of the insurance companies in the pension system, analyzes the activities of life insurance companies, investigated trends in the development and role of the state in this area revealed problems of life insurance and the factors that hinder the activities of insurance companies, offered ways to improve the life insurance market, outlining recommendations for further research in this direction.
Keywords: страхування життя; пенсійна реформа; недержавне пенсійне забезпечення; life insurance; pension reform; the private pension system