Спецiальна психологiя та методика педагогiчно-корекційного тренінгу - Гошовська, Дарія Тарасівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Предметом вивчення навчальної дисципліни є процес диференціювання навчання, виховання і розвитку дітей з психічними і (або) фізичними порушеннями та відхиленнями у поведінці, визначення найбільш результативних шляхів, засобів, спрямованих на своєчасне виявлення, попередження та подолання відхилень у розвитку та поведінці таких дітей. Мета навчальної дисципліни: ознайомити студентів із структурою та завданнями спеціальної психології, а також специфікою роботи із дітьми з різними проблемами для реалізації корекційно – освітніх завдань.
Keywords: спеціальна психологія; педагогічно-корекційний тренінг