Психологічна допомога у надзвичайних ситуаціях - Бабій, Микола Федорович (Cхідноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Метою курсу є сформувати у студентів фундаментальні знання прикладного змісту про особливості поведінки людей різного віку в умовах надзвичайних ситуацій. Розкрити зміст видів поведінки людей в екстремальних та наданні психологічної допомоги тим хто її потребує. Сформувати практичні навички надання психологічної допомоги широким верствам населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій. До кінця навчання студенти будуть компетентними у таких питаннях: види екстремальних ситуацій, детермінанти поведінки в екстремальних ситуаціях,вміти надати індивідуальну та групову допомогу широким верствам населення, потрапили у зону лиха, організовувати превентивні заходи попередження панічних настроїв та поведінки.
Keywords: психологічна допомога; надзвичайна ситуація; натовп; афект; стрес; ризик