Документаційне забезпечення діяльності Державної кримінально-виконавчої служби України - Озімок, Анастасія Богданівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У кваліфікаційній роботі комплексно проаналізовано теоретичні та нормативно-правові основи організації дoкyмeнтаційного зaбeзпeчeння управління у державних службах України з акцентом на специфіку діяльності Державної кримінально-виконавчої служби України. Розглянуто нормативно-правову базу, що регламентує цей процес, зокрема Закон України «Про Державну кримінально-виконавчу службу України», «Про електронні документи та електронний документообіг» та відповідні накази Міністерства юстиції. Охарактеризовано основні види документів, організаційну структуру документообігу в службі, а також особливості впровадження електронного документообігу, що забезпечує підвищення ефективності, безпеки та прозорості управлінських процесів. У роботі досліджено вплив цифровізації на оптимізацію процесів, зокрема скорочення часу обробки документів, зниження витрат на паперову документацію, підвищення контролю за виконанням наказів та захисту інформації. Запропоновано рекомендації щодо удосконалення системи документообігу у діяльності служби з урахуванням сучасних інформаційних технологій.
Keywords: документаційне забезпечення управління; державна служба; Державна кримінально-виконавча служба України; документообіг; електронний документообіг; нормативно-правове регулювання; цифровізація; управління документацією