Особливості організації та розвитку системи післядипломної педагогічної освіти в Україні та за кордоном - Линник, Юрій Миколайович; Семенов, Олександр Сергійович; Lynnyk, Yurii M.; Semenov, Oleksandr S. (Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти, 2012)
У статті здійснюється огляд та аналіз основних тенденцій організації та розвитку системи післядипломної освіти в Україні та закордоном. Здійснено аналіз проблем та суперечностей, що супроводжували процес становлення, розвитку та функціонування системи післядипломної освіти педагогічних кадрів. Виділено сучасні підходи та розглянуто деякі шляхи модернізації системи післядипломної педагогічної освіти. In the article the main tendencies of organization and development of postgraduate educational system in Ukraine and abroad are outlined and analyzed. The problems and contradictions in establishment, development and functioning of in-service teacher training system are analyzed. The modern approaches are distinguished and some ways of modernization of postgraduate educational system are considered.
The Peculiarities of Organization and Development of Postgraduate Pedagogical Educational System in Ukraine and Abroad
Keywords: освіта дорослих; неперервна освіта; післядипломна освіта; періодизація розвитку післядипломної освіти педагогічних кадрів