Місія музею в сучасному світі - Надольська, Валентина Василівна (ПП «Волинська друкарня», 2023)
У статті аналізується трансформація функцій музею як соціокультурної інституції від епохи Відродження до початку ХХІ ст. Звернуто увагу на особливості взаємодії музею і суспільства в умовах сучасного розвитку нових культурних форм. Проаналізовано активне включення музеїв в індустрії дозвілля і культурного туризму, процеси економічного розвитку та ревіталізації місцевих громад.
Keywords: музей; відвідувачі; суспільство споживання; індустрія дозвілля; культурний туризм; музейна комунікація; 069.1(100)