Вибір методів і прийомів навчання математики в початковій школі - Іванців, Марія Іванівна; Ivantsiv, Mariia I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Розвиток логічного мислення молодших школярів завжди був і залишається одним із основних завдань учителя. А чіткої методики вибору логічних прийомів мислення та поєднання їх із дидактичними методами навчання математики в початковій школі немає. Для математики основними прийомами діяльності є логічні прийоми − аналіз-синтез, порівняння, класифікація, узагальнення (індуктивне, дедуктивне), аналогія тощо. У поєднанні з дидактичними методами вони ефективно впливають і на вивчення математичного матеріалу, і на використання його в нових ситуаціях. Матеріал посібника сформовано у п’яти розділах, кожен із яких відповідає конкретній змістовій лінії робочої програми навчальної дисципліни «Методика навчання освітньої галузі “Математика”». Для студентів педагогічних факультетів та коледжів, учителів початкових класів, методистів та батьків, діти яких навчаються в початкових класах.
Keywords: процес навчання математики; структура навчального матеріалу; пізнавальні завдання; логічні прийоми мислення; методичні можливості у розвитку мислення