Фразеологічні одиниці з компонентами-назвами одягу та взуття (на матеріалі французької мови) - Мартинюк, Оксана Миколаївна; Martyniuk, Oksana M. (Національний університет "Одеська юридична академія", 2017)
Стаття присвячена дослідженню фразеологічних одиниць з компонентом-назвою одягу, аксесуарів та взуття. Проаналізовано фразеологізми згідно з тематичною віднесеністю основного компонента. Доведено, що використання фразеологізмів сприяє економії мовних одиниць та надає експресивності висловлюванню. The article investigates phraseological units with a component of clothing, accessories and shoes. The phraseological units are analyzed according to the thematic relatedness of the main component. It is proved that the use of phraseological units contributes to the language economy and provides expressivity of utterance.
Phraseological units with components-names of clothing and footwear (based on the French language)
Keywords: фразеологізм; phraseological unit; компонент-назва; component-name; експресивність висловлювання; expressivity of utterance