Оцінка фізичної підготовленості студентів (18–19 років) факультету фізичного виховання - Маленюк, Т.; Malen’uk, T. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Статтю присвячено актуальній проблемі оцінки фізичної підготовленості студентів для підвищення якості навчально-тренувального процесу з навчальної дисципліни “Теорія і методика викладання легкої атлетики”. Завдання дослідження – оцінити фізичну підготовленість студентів (18–19 років) факуль¬тету фізичного виховання. У процесі дослідження проведено тестування фізичної підготовленості студентів. За його результатами розроблено сигмоподібні 5-бальні шкали, що дають змогу оцінити фізичну підготов¬ле¬ність студентів. Розроблені нормативи оцінки фізичної підготовленості студентів (18–19 років) факультету фізичного виховання можуть підвищити ефективність управління фізичною підготовкою. . The article is devoted to the relevant problem of the evaluation of physical fitness of students and is aimed to improve the quality of the teaching and educational process in the subject of Theory and Methodology of Teaching the track and field athletics. The aim of the research is to evaluate the physical fitness of students (aged 18–19) of the Department of Physical Education. The testing of physical fitness has been conducted during the research. According to the results, the sigmoid five-graded scales were developed, which give the opportunity to estimate the physical fitness of students. The developed normative estimations of physical fitness of students (aged 18–19) of the Department of Physical Education can increase the efficiency of the management of physical fitness.
The Evaluation of Physical Fitness of Students (aged 18–19) of the Department of Physical Education.
Keywords: оцінка; фізична підготовленість; студенти; тести; evaluation; physical fitness; students; tests; 796.012.1–057.875