Можливості застосування Microsoft Teams під час викладання освітніх компонентів у закладі вищої освіти - Романюк, Альона Павлівна (My University, 2024)
Актуальність застосування Microsoft Teams в навчальних закладах і в освітній сфері загалом визначається кількома факторами: по-перше дистанційне навчання. У зв’язку зі зростанням потреби в дистанційному навчанні, особливо під час пандемії COVID-19, воєнний стан в Україні, платформи для онлайн-спілкування та спільної роботи, такі як Microsoft Teams, стають незамінними інструментами для забезпечення продуктивного навчання на відстані. По-друге – це зручність та доступність. Microsoft Teams надає зручні інструменти для організації віртуальних класів, спільної роботи над завданнями та комунікації між викладачами та учнями, що полегшує навчальний процес. По-третє, інтеграція з іншими сервісами: Microsoft Teams інтегрується з іншими популярними сервісами Microsoft, такими як OneDrive, Word, Excel та PowerPoint, що дозволяє безперешкодно обмінюватися та працювати з документами та матеріалами. Завдяки чатам, відеодзвінкам, обміну файлами та іншим функціям, Microsoft Teams сприяє побудові ефективної комунікації та співпраці між всіма учасниками навчального процесу.
Keywords: Microsoft Teams; викладання освітніх компонентів; заклад вищої освіти