Психологія девіантної особистості - Гошовський, Ярослав Олександрович; Гошовська, Дарія Тарасівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Предметом навчальної дисципліни «Психологія девіантної особистості» є система наукових знань про теоретико-методологічні підходи до вивчення особливостей процесу взаємодії особистості з середовищем, який опосередкований індивідуальними особливостями та внутрішньою активністю особистості, що виражається у формі зовнішніх дій і вчинків; методи вивчення законів і закономірностей, форм і типів поведінки, яка відхиляється від загально визнаних норм, її профілактики і корекції. Метою навчальної дисципліни є формування знань щодо змісту, видів, соціально-психологічних чинників і психологічних особливостей корекції девіантної поведінки особистості, а також сприяти розвитку у студентів відповідних професійних умінь і навичок.
Keywords: психологічний зміст девіацій; психологічна допомога особистості; профілактика та корекція девіантної поведінки