Фізична терапія пацієнтів з черепно-мозковою травмою. - Сермашов, Назар (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Було проаналізовано наукову, спеціалізовану літературу, що стосується ЧМТ, а також про застосування подвійних і потрійних завдань при порушеннях рівноваги під час ходьби, і встановлено актуальність даної теми. Було розроблено індивідуальні програми фізичної терапії, які базуються на застосуванні подвійних і потрійних завдань для покращення динамічної рівноваги під час ходьби в осіб з черепно-мозковою травмою з рівнем Ранчо 7. Було перевірено результативність програм, які базуються на застосуванні подвійних і потрійних завдань для покращення динамічної рівноваги під час ходьби в осіб з черепно-мозковою травмою з рівнем Ранчо 7, які проводились в рамках дослідження окремих випадків за допомогою тесту «Шкала балансу і мобільності громади». Результати тесту показали, що кожна програма довела свою результативність, так як в кожного учасника було покращення показників динамічної рівноваги під час ходьби, оскільки статистична значущість становила (р<0.05). Було розроблено практичні рекомендації для фізичних терапевтів, які працюють над покращенням рівноваги під час ходьби в осіб з черепно-мозковою травмою з рівнем Ранчо 7.
Keywords: фізична терапія; черепно-мозкова травма