Оцінка соціально-економічних особливостей північного регіонального ринку житлової нерухомості України - Павлов, Костянтин Володимирович; Pavlov, Kostiantyn V. (Полтавський університет економіки і торгівлі, 2018)
В статті здійснено аналіз соціально-економічних показників, що відображають особливості Північного регіонального ринку житлової нерухомості України. Межі якого окреслено у відповідності до авторського бачення територіального розподілу загальнодержавного ринку житла. В процесі вивчення ринкових особливостей автором було приділене особливе значення таким показникам життєдіяльності регіонального ринку житлової нерухомості як: географічні, демографічні, ментальні, економічні та соціальні. Водно час, не залишилися поза увагою автора і такі важливі індикатори регіонального розвитку як: обсяги наявного житлового фонду, валовий регіональний продукт, обсяги капітальних інвестицій в житлове будівництво, обсяги прийнятого в експлуатацію житла, показники середньої вартості на об’єкти житлової нерухомості різного рівня доступності. Особливість здійсненого автором дослідження полягає в практичному та теоретичному обґрунтуванні функціональної ефективності північного регіонального ринку житлової нерухомості, що базуються на економічних, соціальних та емпіричних потенційних перевагах зазначеного регіону.

The article analyzes socio-economic indicators that reflect the peculiarities of the Northern Regional Real Estate Market in Ukraine. The boundaries of which are outlined in accordance with the author's vision of the territorial division of the national housing market. In the process of studying market characteristics, the author paid special attention to such indicators of life of the regional market of residential real estate as: geographical, demographic, mental, economic and social. At the same time, the author did not overlook the following important indicators of regional development: the volume of available housing stock, the gross regional product, the volume of capital investment in housing, the volume of residential housing adopted, the average cost of residential property of varying levels of accessibility . The peculiarity of the research carried out by the author is the practical and theoretical substantiation of the functional efficiency of the northern regional housing market, based on the economic, social and empirical potential benefits of the region.
Assessment of socio-economic features of the north regional market of housing property of Ukraine
Keywords: регіональний ринок житла; житловий ринок; регіональний ринок; конкуренція; конкурентний потенціал; оцінка конкурентоспроможності; regional housing market; housing market; regional market; competition; competitive potential; assessment of competitiveness