Оркестрові інструменти: робоча програма вибіркової навчальної дисципліни - Кучерук, Надія Петрівна; Kucheruk, Nadiya P. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2013)
Курс «Оркестрові інструменти» є одним із фахових предметів професійної підготовки майбутнього викладача музичних дисциплін і передбачає вивчення строю, постановки, звукодобування, основних прийомів гри на інструментах домрової групи оркестру народних інструментів, а також розвиток практичних навичок гри на інструментах домрової групи. Програма курсу розрахована для студентів напряму «Музичне мистецтво» спеціалізації «інструменталіст» освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр» з 2-річним та 4-річним терміном навчання.
Keywords: Звукодобування; оркестрові інструменти; прийоми гри; домрова група; оркестр; народні інструменти; стрій; гама; аплікатура; штрихи