Поліська лексика в романах Миколи Закусила: архаїзми, запозичення - Яворський, Андрій Юрійович; Yavorskyi, Andrii Yu. (Хмельницький національний університет, 2015)
У романах Миколи Закусила проаналізовано лексичні особливості поліської говірки. Використані автором поліські лексеми систематизовано і прокоментовано з погляду походження. Встановлено, що значну групу складають архаїзми та лексичні запозичення. З’ясовано специфіку використання письменником діалектних елементів та функції діалектизмів у художній мові.

Lexical peculiarities of Polissyan dialect in the novels by Мykola Zakusylo are analyzed. Polissyan lexemes used by writer are systematized and commented in terms of their origin. The researcher reveals significant group of archaisms and lexical borrowings. The specificity of use of the Polissyan patois elements by the author and the function of the dialectal words in the artistic language are indicated.
Polissyan vocabulary in the novels by Mykola Zakusylo: archaisms, borrowing
Keywords: поліська говірка; діалектизм; лексичний діалектизм; архаїзм; лексичні запозичення; Polissyan dialect; dialecticism; lexical dialecticism; archaism; lexical borrowing