Облік і оподаткування міжнародних операцій : конспект лекцій - Фатенок-Ткачук, Алла Олександрівна (Вежа-друк, 2021)
Конспект лекцій з курсу «Облік і оподаткування міжнародних операцій» містить теоретичний виклад всіх тем курсу згідно силабусу, що допоможуть набути теоретичних знань та удосконалити практичні навички та компетентності. Рекомендовано для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти галузі знань 07 «Управління та адміністрування» спеціальності 071 «Облік і оподаткування» освітньої програми «Облік і оподаткування» денної та заочної форм навчання з метою набуття теоретичних знань та практичних навичок щодо обліку та оподаткування міжнародних операцій у зовнішньоекономічній діяльності підприємства.
ВСТУП 4 1. Сутність, види та суб’єкти міжнародних операцій у зовнішньоекономічній діяльності 7 2. Правила ІНКОТЕРМС у процесі прийняття управлінських рішень 24 3. Особливості відображення в обліку операцій з іноземною валютою 29 4. Облік та оподаткування імпортних операцій 43 5. Облік та оподаткування експортних операцій 51 6. Облік і оподаткування з тимчасового ввезення (вивезення) товарів 66 7. Облік і оподаткування міжнародних перевезень 74 8. Облік міжнародних операцій із переробки давальницької сировини 86 9. Облік міжнародних інвестицій 95 10. Облік міжнародних кредитних (фінансових) операцій 101 11. Облік та оподаткування операцій міжнародного лізингу 106 12. Відображення міжнародних операцій у звітності підприємства 114
Keywords: Облік міжнародних операцій; Оподаткування міжнародних операцій; Експорт; Імпорт; Мито; Зовнішньоекономічна діяльність; А13; М49; М10; 657:339.97(042.3)