Особливості сучасної міграційної політики ЄС - Білик, Петро (Луцьк: Вежа-Друк, 2024)
Міграція лишається важливим питанням для Європи протягом багатьох років, і Європейський Союз (ЄС) намагається вирішити цю проблему за допомогою своєї міграційної політики. Міграційна політика ЄС покликана керувати потоком мігрантів, поважаючи права людини мігрантів та надаючи допомогу тим, хто її потребує. Проте міграційна політика ЄС за часту є предметом дискусій, критики стверджують, що вона неефективна та несправедлива, тоді як прихильники визнають її необхідність для забезпечення стабільності та процвітання ЄС. Зростання кількості заяв про притулок зробило міграцію центральним питанням для ЄС. Останні реформи мають на меті більш ефективне управління цими процесами, з потенціалом значних економічних, соціальних та фіскальних вигод в довгостроковій перспективі.
Keywords: міграційна політика ЄС; боротьба з нелегальною міграцією; Європейська система надання притулку; 314.7:323.2(4)