Туристична інфраструктура Маневицької ТГ Волинської області: сучасний стан та шляхи її удосконалення - Лисюк, Тетяна Василівна; Терещук, Оксана Степанівна; Єрко, Ірина Володимирівна; Слащук, Андрій Миколайович; Качаровський, Роман Євгенович (Видавнича група "Наукові перспективи", 2024)
Досліджено питання формування Маневицької територіальної громади (ТГ) Камінь-Каширського району Волинської області. Проаналізовано можливості функціонування та розвитку туристичної інфраструктури громади як одного з основних елементів галузі туризму. Вивчено сучасний стан її сформованості за окремими підсистемами, що включають заклади розміщення, заклади харчування, заклади дозвілля та побутового обслуговування, транспортної інфраструктури, звʼязку та інформаційного забезпечення. Виокремлено головні проблеми структурних елементів туристичної інфраструктури, а також виокремлено можливі шляхи їх вирішення. Запропоновано комплекс дієвих заходів для покращення туристичної інфраструктури громади.
Keywords: децентралізація; територіальна громада; туризм; туристична інфраструктура; природний рекреаційний потенціал; історико-культурна спадщина; природно-заповідний фонд; засоби розміщення; транспорт; звʼязок; Маневицька ТГ; Камінь-Каширський район; Волинська область; 911.3:330.15](477.82-72):379.8