Дискурс психоаналізу в сучасному українському літературознавстві - Бідюк, Олена; Bidiuk, Olena (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Зроблено спробу розглянути особливості розвитку психоаналітичних досліджень в Україні з літературознавчого погляду. Авторка намагалася з’ясувати значення психоаналізу та окреслити перспективи його використання для вивчення художньої літератури на сучасному етапі. The article is devoted to the specialties of the psychoanalytical investigations in Ukraine according to the literary science. The author tries to explain the role of psychoanalysis and perspectives of it’s using that allow understand the literary texts today.
Discourse Of Psychoanalysis in Modern Literary Science in Ukraine
Keywords: психоаналіз; psychoanalysis; архетип; archetype; архетипний аналіз; archetype analysis; колективне несвідоме; collective unconscious; мікрообраз; microcharacter