Ресурсні та поведінкові психотренінгові технології - Кульчицька, Анна Валеріївна (Східноєвропейський національний університет імені лесі Українки, 2020)
Навчальний курс спрямований на: забезпечення достатнього рівня оволодіння теоретичними знаннями щодо основних підходів до вивчення внутрішніх та зовнішніх ресурсів й поведінки особистості; розкриття психологічних закономірностей формування та розвитку стресостійкості та адаптаційних можливостей особистості в структурі ресурсно-поведінкового потенціалу; ознайомлення студентів із можливостями оптимізації як життєдіяльності, так й професійної діяльності особистості шляхом підвищення стресостійкості та активізації ресурсів; оволодіння практичними навичками й уміннями використання психологічних методів діагностики, профілактики й корекції поведінкових реакцій у кризових та екстремальних ситуаціях; формування умінь і навичок збереження й укріплення психічного здоров’я майбутнього спеціаліста через оволодіння способами саморегуляцій і активізації особистісних ресурсів.
Keywords: ресурсний потенціал особистості; внутрішні ресурси; зовнішні ресурси; адаптація; стресостійкість; психічне здоров"я