Вікові нормативи фізичної працездатності школярів 11-17 років - Чижик, Віктор Васильович; Сітовський, Андрій Миколайович; Романюк, Віктор Петрович (Луцький національний технічний університет, 2022)
Виявлені вікові та статеві відмінності у динаміці фізичної працездатності. Особливості вікової динаміки необхідно враховувати при плануванні навчальних навантажень, спортивному відборі школярів. Отримані віково-статеві нормативи можна використовувати для індивідуальної оцінки рівня здоров’я школярів 11-17 років.
Keywords: фізична працездатність; школярі 11-17 років