Особливості організації навчальної діяльності дітей дошкільного і молодшого шкільного віку в процесі вивчення іноземної мови (психологічний та методичний аспекти) - Воробйова, Тетяна В'ячеславівна; Vorobiova, Tetiana V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
В статті аналізується стан вивчення іноземної мови в сучасному дошкільному закладі та молодшому шкільному віці. В центрі уваги психологічні характеристики дітей, які належать до цих вікових груп та особливості організації навчальної діяльності дітей дошкільного та молодшого шкільного віку при вивченні англійської мови, а також умови, які забезпечують ефективність формування стійких мовленнєвих навичок на основі принципу наступності навчання. Особлива увага приділена технологіям психологічної підтримки дітей в процесі вивчення іноземної мови. The article deals with the problem of teaching foreign languages for young learners, both at the kindergartens and primary school. In the focus of attention are the psychological characteristics of young learners, belonging to those age groups. The article considers peculiarities of the studying process when learning foreign language at this age and the conditions necessary for providing effectiveness of language activities and development of the communicative skills. Special attention is paid to the ways of psychological support of the children to promote their progress in learning.
Features of Learning Activities for Preschool and Primary School Age in the Process of Learning a Foreign Language (Psychological and Methodological Aspects).
Keywords: психологічні характеристики; мовленнєва діяльність; організація навчальної діяльності; наступність, інтерактивні методи; ігрова спрямованість; psychological characteristics; language activities; studying process; interactive methods; game activity