Просторовий розподіл та багаторічна динаміка кількості днів з низькою відносною вологістю повітря у Волинській області впродовж 2001−2020 рр. - Павловська, Тетяна Сергіївна; Рудик, Олександр Володимирович; Нікон, Ольга Євгеніївна (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2024)
Досліджено просторовий розподіл і багаторічну динаміку кількості днів з низькою відносною вологістю повітря (30 % і менше) у Волинській області упродовж 2001−2020 рр. Інформаційного базою дослідження слугували фондові матеріали Волинського обласного центру з гідрометеорології. Інтерпретація даних дослідження здійснювалася за допомогою математико-статистичного, графічного методів, картографічного моделювання, порівняльного аналізу. На основі здійсненого аналізу графічних і картографічних побудов можна зробити висновок, що просторовий розподіл кількості днів з відносною вологістю 30 % і менше у Волинській області чітко відповідає напрямку зростання континентальності клімату в регіоні.
Keywords: клімат; Волинська область; відносна вологість повітря; метеостанція; аридизація; метеостанція Світязь; метеостанція Ковель; метеостанція Маневичі; метеостанція Любешів; метеостанція Луцьк; метеостанція Володимир; 551.571(477.82)''2001/2020"