Удосконалення правового забезпечення у сфері електронного документообігу у діяльності судів - Палійчук, Анатолій Володимирович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У вступі обґрунтовано актуальність теми, поставлено мету, а також визначено обʼєкт, предмет, наукові методи, які використовувалися для виконання поставлених завдань. Охарактеризовано новизну та практичне значення наукових результатів, зазначено про окремі аспекти випускової кваліфікаційної роботи, які апробовані на Міжнародному круглому столі «Сучасні виклики для державної служби: інформаційно-комунікативний аспект» (Київ, 18 червня 2024 р.). У першому розділі розглядається теоретико-методологічна основа магістерської роботи: виокремлено основні поняття та їх визначення; проаналізовано стан вивчення зазначеної теми та її джерельну базу. У другому розділі охарактеризовано законодавче забезпечення та регулювання сфери електронного документообігу, зокрема визначено базові ознаки електронного урядування як складової системи відносин між державою та громадянами, зосереджено увагу на нормативно-правовому регулюванні управлінської діяльності, проблемах використання та шляхах вирішення щодо системи «Електронний уряд». У третьому розділі проаналізовано правовий аспект електронного документообігу Нововолинського міського суду Волинської області в системі КП «Д-3», порядок документування та реалізацію інформації при зверненні громадян. Результатом наукового дослідження є висновки, які висвітлюють аналіз викладеного змісту усіх складових наукової роботи, зокрема, охарактеризовано комплекс нормативних документних ресурсів та публікацій, наявний практичний аспект, що на належному рівні представлений у додатках, які забезпечують і регламентують діяльність Нововолинського міського суду Волинської області
Keywords: судочинство; Нововолинський міський суд Волинської області; управлінська діяльність; електронне урядування; електронний документообіг; електронна система; документ; звернення громадян