Вплив гідрокінезитерапії на фізичний стан осіб з послабленим здоров’ям - Грейда, Наталія Богданівна (Луцький інститут розвитку людини Університету «Україна», 2024)
В даний час гідрокінезитерапія являє собою найбільш універсальний засіб впливу на організм займаються з метою підвищення рівня їх фізичного стану. Під час занять гідрокінезитерапією використовується широкий спектр адаптованих вправ, різноманітні форми рухової активності, які зумовлюють нормалізацію діяльності та підвищення працездатності серцево-судинної і дихальної систем; розвиток сили різних м'язових груп; збільшення гнучкості й амплітуди рухів у різних суглобових зонах; покращення функції нервово-м’язового апарату, частково відновлюються нервові волокна.
Keywords: гідрокінезитерапія; м'язове навантаження; 615.838:616.8-009