Етапи формування логічного вчення ньяя - Пхиденко, Станіслав Семенович; Пхиденко, Вікторія Станіславівна; Pkhydenko, Stanislav S.; Pkhydenko, Viktoriia S. (Східноєвропейський національний університет ім.Лесі Українки, 2010)
У статті запропоновано одну з перших у вітчизняній індології поглиблену інтерпретацію історії форму-вання і розвитку логічного вчення індійської класичної даршани ньяя, виділено три періоди формування її теоретичних засад логічної науки. One of the first in Ukrainian hindology profound interpretations of the history of emergence and development of logical teaching of Indian classic darshana Nyaya is proposed in the article. The authors distinguishes three periods of forming of its theoretical foundations as logical science.
The Stages of the Genesis of Logical Teaching of the Nyaya
Keywords: ньяя; протоньяя; сутракарин; Ньяя-вайшешика; “Ньяя-сутри”; “Ньяя-бхашья”; анвікшікі; падартхи; логіко-аналітична рефлексія; ваковакья; локаята; навья-ньяя; Nyaya; proto-nyaya; sutrakary ne; Nyaya-Vaysheshica; “Nyaya-sutras”; “Nyaya-Bhashya”; anvikshiki; padarthy; logical-analytic Reflection; vakovakya; locayata; navya-nyaya