Друга іноземна мова (німецька): програма нормативної навчальної дисципліни - Рись, Лариса Федорівна; Застровська, Софія Олександрівна; Лисецька, Наталія Григорівна; Козак, Софія Веніамінівна; Кінах, Ліліана Стефанівна; Грибок, Олена Миколаївна; Зубач, Оксана Адамівна; Бєлих, Оксана Миколаївна; Близнюк, Людмила Миколаївна; Войтюк, Валерій Юрійович; Застровський, Олександр Анатолійович; Микитюк, Марта Анатоліївна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Програма навчальної дисципліни «Друга іноземна мова (німецька)», підготовки бакалаврів, галузь знань 03 Гуманітарні науки, спеціальності 035 Філологія, освітньої програми Мова і література (англійська). Переклад.
Програма навчальної дисципліни «Друга іноземна мова (німецька)» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки Бакалавра спеціальності 035 Філологія Мова та література (англійська). Переклад. (денна та заочна форма навчання). Предметом цього навчального курсу є засади теорії дискурсу, знання яких дає можливість формувати лінгвістичну компетенцію студентів-бакалаврів. Цей навчальний курс має комплексний характер і теоретичну спрямованість. Мета курсу полягає у формуванні у студентів лінгвістичної, комунікативної та лінгвокраїнознавчої компетенції. Лінгвістична компетенція охоплює знання системи мови і правила її функціонування в процесі іншомовної комунікації. Комунікативна компетенція передбачає вміння сприймати та відтворювати іншомовне мовлення відповідно до умов мовленнєвої комунікації. Лінгвокраїнознавча компетенція включає в себе знання про основні особливості соціокультурного розвитку країни, мова якої вивчається, і вміння здійснювати свою мовленнєву поведінку відповідно до цих особливостей. Навчальна дисципліна «Друга іноземна мова (німецька)» повинна сприяти формуванню у студентів інтегральних світоглядних рис, гуманітарної, наукової та політичної культури, естетичному вихованню філологічного світогляду.
Keywords: Deutsch als zweite Fremdsprache