Країнознавчий підхід у навчанні іноземним мовам шляхом використання топонімів - Петровська, Надія Максимівна; Семенюк, Лариса Йосипівна; Petrovska, Nadiia M.; Semeniuk, Larysa Y. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Наукові дослідження та практична діяльність викладачів-лінгвістів довели, що продумана система запровадження країнознавчого матеріалу в процесі викладання іноземної мови сприяє якісному опануванню знаннями, зокрема забезпечує підвищення пізнавальної активності студентів, розширює їх комунікативні можливості, дає стимул до самостійної роботи над мовою. Топоніми, як носії культурного спадку певної нації, виконують у мові крім своєї основної функції (найменування географічного об’єкти) ряд додаткових функцій: виступати у ролі характеристики осіб, наділених певним якостями, притаманними тій чи іншій спільноті, яка проживає на території, позначеній даним топонімом.
Keywords: країнознавчий матеріал; топоніми; соціокультура; навчальний потенціал країнознавчого підходу