Сучасні дослідження діяльності Товариства «Просвіта»: бібліографічний огляд - Каліщук, Оксана; Kalischuk, Oksana (My University, 2016)
Мета роботи – представити літературу, яка висвітлює питання джерел й історіографії діяльності товариства «Просвіта» в різні періоди, розкриває багатоаспектність напрямів, за якими працювали його члени. Увагу звернено на розгляд дослідниками функціонування мережі філій Товариства в різних регіонах України (Волинь, Галичина, Закарпаття, Полтавщина, Харківщина й т. ін.). Аналіз зібраної інформації дав підставу підтвердити висновок про Всеукраїнський характер діяльності «Просвіти». Зроблено спробу подати якнайширший огляд сучасних публікацій, дотичних до товариства «Просвіта». Публікація буде цікавою науковцям, викладачам, студентам, учням, усім, хто цікавиться історією України.For the progressive development of the Ukrainian state it is important to the experience of the national movement of the second half XIX - the first half of the twentieth century. The goal was to present the literature that covers the issues of sources and historiography of the activities of the company «Prosvita» in different periods. Offers bibliography presents various aspects of its activities. Attention is drawn to the disclosure of the functioning fily society in different regions of Ukraine (Volyn, Galicia, Transcarpathia, Poltava, and Harkovschina).
Current Research Activities of the Company «Prosvita»: Bibliographic Review
Keywords: товариство «Просвіта»; бібліографія; Галичина; Волинь; Company «Prosvita» bibliography; Galicia; Naddnepryanschiny; Volyn; Zakarpattya