Фольклорно-етнографічний інтертекст оповідання Лесі Українки «Одинак» - Давидюк, Віктор; Davydiuk, Viktor (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
У статті пояснено маловідомі деталі поліського фольклору та народного побуту, які дають змогу змістити деякі акценти в тлумаченні змісту оповідання Лесі Українки «Одинак» та відкрити знання, які були відомі авторці, однак не доступні сучасному читачеві. The article explains the little-known details about Polissya folklore and folk life that allow you to shift some emphasis in the interpretation of the content of the story by Lesіa Ukrainka “The Single” and open knowledge known to the author, but not available to the modern reader.
Folklor and Ethnographic Intertext Story by Lesia Ukrainka “The Single”
Keywords: Леся Українка; оповідання «Одинак»; Західне Полісся; фольклор; примовки; рекрутські пісні; солдатські пісні; танець «походи»; танець «карапет»; танець «степ»; Lesia Ukrainka; the story “The Single”; Western Polissya; folklore; jokes (prymovky); recruit songs; soldier’s songs; dance “pohody”; dance “karapet”; dance “step”