Роль групової динаміки в процесах остракізму - Ющишина, Лариса Олексіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Досліджено феномен остракізму як різновиду соціальної ізоляції, його причини, форми та наслідки в сучасних умовах глобалізації. Розглянуто вплив групової динаміки, соціальних норм та лідерства на процес виключення, а також його психологічні наслідки для індивідів. Виявлено механізми соціального контролю, що сприяють або запобігають остракізму, та підкреслено важливість створення толерантного середовища для зменшення його негативних ефектів.
Keywords: Менеджмент; групова динаміка; остракізм; 005(062.552)