Інклюзивне освітнє середовище дошкільного навчального закладу: сьогодення та перспективи - Луканьова, Людмила Олексіївна (NGO International Center of Scientific Research, 2025)
Одним із сучасних пріоритетів освіти в Україні є розвиток інклюзивного навчання.Метою інклюзивного навчання у закладі дошкільної освіти є підготовка дитини до навчання у закладі загальної середньої освіти з максимально скомпенсованими первинними і вторинними порушеннями. На користь системи роботи та надання корекційних послуг у інклюзивному закладі дошкільної освіти, вказує той факт, що діти проживають у родинах, і процеси адаптації та соціалізації проходять значно швидше та менш болісно для вихованців, що сприяє їх внутрішньому емоційному спокою.
Keywords: інклюзивне освітнє середовище; порушення інтелектуального розвитку; інклюзивне навчання; служба психолого-педагогічного супроводу