Крем’янецький ліцей та його діяльність у 1805-1833 роках - Ткачук, Анатолій Петрович; Tkachuk, Anatolii P. (Волинський державний університет імені Лесі Українки, 1999)
Висвітлено діяльність Крем’янецького ліцею у 1805-1833 роках. Проаналізовано його структуру, навчальну, наукову, виховну роботу. Досліджено громадську активність учителів та студентів ліцею. Визначено причини його закриття у 1833 році.

The activities of the Kremenetsky Lyceum in 1805-1833 years are covered. His structure, educational, scientific, educational work is analyzed. The social activity of teachers and students of the lyceum is explored. The reasons for its closure in 1833 are determined.
Kremenetsky Lyceum and its activities in 1805-1833 years
Keywords: Крем’янецький ліцей; Освіта; Тадеуш Чацький; Вища Волинська гімназія; Kremenetsky Lyceum; Education; Tadeusz Chatsky; Higher Volyn gymnasium