Мурал-арт як засіб спілкування на прикладі урбаністичного середовища Луцька - Берлач, Олександр Павлович (Міжнародний гуманітарний дослідницький центр, 2025)
Художній розпис зовнішніх стін будинків у міському просторі набув не аби якого значення та захоплення мільйонами людей протягом останніх десятиліть. В монументальному мистецтві утвердилася нова художня практика в процесі якої суспільство познайомилося з такими напрямками як мурал, стріт-арт і графіті.

The artistic painting of the exterior walls of buildings in urban spaces has gained considerable importance and fascination among millions of people over the past decades. A new artistic practice has established itself in monumental art, in the process of which society has become acquainted with such trends as mural, street art and graffiti.
Keywords: мурал-арт; mural art; Луцьк; Lutsk; урбаністичне середовище; urban environment; 7:03/01.091/036