Динаміка змін якості води р. Стир у місті Луцьку - Свиріпа, Зоряна (My University, 2024)
Екологічна оцінка якості води р. Стир у м. Луцьку виконана за середньорічними значеннями блокових та інтегрального екологічного індексів за період 2017-2023 рр. Визначено, що за інтегральною екологічною оцінкою якість води р. Стир у пункті 19 км вище міста за середніми і найгіршими величинами належала до 3 категорії ІІ класу («добрі», «досить чисті»). Основними джерелами забруднення р. Стир є недостатньо очищені каналізаційні стічні води від очисних споруд населених пунктів.Запропоновано рекомендації щодо покращення екологічного стану басейну річки.
Keywords: річка; оцінка; якість води; категорія; клас; індекс; джерело забруднення; 556.531.504.453