Використання елементів НЛП у процесі навчання іноземній мові студентів немовних факультетів - Воробйова, Тетяна В'ячеславівна; Vorobiova, Tetiana V. (My University, 2015)
У статті обґрунтовано доцільність використання технології нейролінгвістичного програмування у процесі навчання іноземної мови студентів немовних факультетів. На думку автора, підвищити ефективність вивчення студентами іноземної мови можна за рахунок активізації відразу усіх сенсорних каналів сприймання інформації. Для цього викладачеві необхідно дотримуватись психологічно обґрунтованих педагогічних вимог до способів подачі навчального матеріалу, формулювання умови та інструкції навчального завдання, вводити у навчальний процес специфічних слів – предикатів. The article proves the advisability of the usage of the NLP techniques in the process of teaching foreign languages to the university students. The author argues that the effectiveness of foreign language learning can be encouraged by appealing to three learning preference channels (visual, auditory and kinesthetic) simultaneously. The educator has to follow the rules of presenting the language material and giving instructions in all three channels and use special words (predicates) to reach every student.
The Usage of NLP Techniques In the Process of Teaching Foreign Languages to University Students
Keywords: нейролінгвістичне програмування; навчання іноземної мови; візуал; аудіал; кінестетик; предикат; neurolinguistic programming; foreign language teaching; visual; auditory; kinesthetic; predicate