Структура правового статусу суду: теоретичний аспект - Юхимюк, Ольга Михайлівна; Yukhymiuk, Olha M. (My University, 2016)
Проаналізувавши основні структурні елементи правового статусу судів можна зробити висновок про те, що наповнювати цю юридичну конструкцію можна різними категоріями, однак на нашу думку ключовими є порядок формування, створення та реорганізації судів, принципи організації та діяльності, правосуб’єктність, компетенцію (в тому числі функції та повноваження), а також гарантії правового статусу.
Keywords: правовий статус суду; правосуб’єктність; принципи організації та діяльності; компетенція (функції та повноваження)