Виконавський практикум: С. Гулак-Артемовський. Вступ до опери «Запорожець за Дунаєм» : методичні рекомендації для самостійної роботи з курсу «Виконавський практикум» - Кучерук, Володимир Феофілович; Kucheruk, Volodymyr F.; Кучерук, Надія Петрівна; Kucheruk, Nadiya P. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
С. Гулак-Артемовський. Вступ до опери «Запорожець за Дунаєм»: методичні рекомендації для самостійної роботи з курсу «Виконавський практикум» сприятимуть самостійному опрацюванню студентом оркестрової партитури, допоможуть подолати низку диригентських труднощів та вирішити основні завдання керівника інструментального колективу. Структура методичних рекомендацій – творчий портрет композитора; рекомендації для самостійного опрацювання оркестрової партитури; клавір; партитура для оркестру українських народних інструментів; список джерел. Для студентів вищих навчальних закладів спеціальності «Музичне мистецтво» під час вивчення курсу «Виконавський практикум», аспірантів, учителів, працівників закладів культури й мистецтв
Keywords: С. Гулак-Артемовський; Вступ; Запорожець за Дунаєм; виконавський практикум; партитура; клавір; опера; лібрето; Карась; Оксана; флейта; труби; кларнет; баян; струнний квінтет; диригент; жест; ауфтакт