Лінгвокультурний концепт Common Sense у художній літературі XX століття - Єсипенко, Н. Г.; Yesypenko, N. G. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
Досліджено понятійну основу лінгвокультурного концепту Сommon Sense та проаналізовано способи його вербалізації в художньому тексті для створення мовного портрета концепту. Визначено концептуальне поле, що містить не тільки сам концепт, й можливі асоціації, об’єктивовані супровідними словами. The notional basis of the linguocultural concept Common Sense and the ways of its verbalization in the text of fiction have been anаlyzed and studied for the creation of the language image of the concept. The conceptual field which includes not only the concept itself but possible associations objectivized by the adjoining words has been defined.
Linguocultural Concept Common Sense in the Works of Fiction of the XXth Century
Keywords: лінгвокультурний концепт; мовна картина світу; вербалізація; концептуальне поле; linguocultural concept; language world view; verbalization; conceptual field