Роль олімпійських ідеалів у житті учнівської молоді - Яковлів, В.; Яковлів, Є.; Yakovliv, V.; Yakovliv, Ye. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
У статті розкрито рівень знань учнів 5–9-х класів з олімпізму; виявлено важливі завдання щодо формування в учнівської молоді ставлення до олімпійських ідеалів і розширення джерел освіти з олімпізму. Установлено, що проведення виховних заходів на олімпійську тематику (олімпйські уроки, олімпійські години) покращують рівень знань учнівської молоді з олімпізму; показано прагнення учнів до отримання знань з олімпізму та їх ставлення до принципу чесної гри. The article reveals information about a level of knowledge among pupils of 5–9 grades about Olympism, important tasks conserning the formation of attitude towards Olympic ideas and broadening of education resources about Olympism among the youth. It was found out that conducting of educational measures on an Olympic subject (Olympic lessons, Olympic hours) improve the level of knowledge of pupils about Olympism, it is shown how pupils are seeking knowledge about Olympism and their attitude towards the principle of fair game.
A Role of Olympic Ideals in Life of the Youth
Keywords: рівень знань з олімпізму; олімпійська освіта; олімпійські ідеали; учнівська молодь; level of knowledges about Olympism; Olympic education; Olympic ideals; studying youth