Рослинність - Карпюк, Зоя Костянтинівна; Karpiuk, Zoia K. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Показано стан вивченості сучасної флори території, що може зазнати впливу в процесі експлуатації Хотиславського кар’єру. Переважаючий природний рослинний покрив території можливого впливу Хотиславського кар’єру в Білорусі – це низинні болотяні масиви з ділянками чорновільхових та березових вологих лісів (папоротеві, осокові, спіреєві), які чергуються з піщаними дюнами, зарослими сосновими і змішаними лісами. Безпосередньо у межах крейдяного родовища було велике низинне болото Вир.
Keywords: ліси; болотна рослинність; лучна рослинність; водна рослинність; раритетна флора; видовий склад