Особливості ландшафтного підходу до територіальної організації екологічної інфраструктури - Селецький, Віктор; Selets’kyy, Viktor (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
У статті проаналізовано наукові підходи до визначення понять «територіальна організація» та «організація території». Розкрито основні аспекти ландшафтного підходу до проблеми раціональної організації території. Визначено ключові особливості територіальної організації ландшафту, які розкриті в роботах фахівців із ланд- шафтної екології, ландшафтознавства, землеустрою тощо. Розкрито зміст поняття «територіальна організація екологічної інфраструктури». Установлено основні фактори, які впливають на процес територіальної організа- ції екологічної інфраструктури регіону, виділено основні принципи ландшафтного підходу до її територіальної організації. Визначено ключові етапи процесу територіальної організації екологічної інфраструктури регіону. The article analyzes the scientific approaches to the definition of the territorial organizations and territories. Covers the main aspects of the landscape approach to the problem of the rational organization of the territory. Identify the key features of the territorial organization of the landscape, which are disclosed in the works of specialists in landscape ecology, landscape management, land management, and others. Discloses the concept of «territorial organization of environmental infrastructure». The basic factors that affect the process of the environmental infrastructure in the region. The basic principles of landscape approach to the territorial organization of environmental infrastructure. Identifies key steps in the process of territorial organization of environmental infrastructure in the region.
Features Landscape Approach to Territorial Organization of Environmental Infrastructure
Keywords: територіальна організація; організація території; екологічна інфраструктура; ландшафтний підхід; territorial organization; the organization of the territory; environmental infrastructure; landscape approach