Гастрономічний код «Абрикосової книгарні» Орести Осійчук - Раджабова, Аліна Олександрівна (My University, 2024)
Стаття досліджує гастрономічний код української нації на основі художніх літературних джерел, зокрема книги Орести Осійчук «Абрикосова книгарня». Авторка розкриває важливість їжі як культурного феномену, зокрема в українській літературі, звертаючись до творів сучасних літературознавців. У книзі Осійчук гастрономічний дискурс відображений через опис страв і традицій, які символізують родинні цінності, культуру та зв'язок поколінь. Їжа стає інструментом емоційного сприйняття та передання культури, а її приготування відображає соціокультурні аспекти Галичини
Keywords: Гастрономічний код української літератури; гастрономічний дискурс; кулінарні традиції; сучасна українська література; gastronomic code of Ukrainian literature