Підготовка майбутніх учителів початкової школи до формування пізнавальних інтересів здобувачів початкової освіти засобами проєктної діяльності - Білітюк, Cофія Олександрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У роботі теоретично обґрунтовано та експериментально перевірено педагогічні умови підготовки майбутніх учителів початкових класів до формування пізнавальних інтересів здобувачів початкової освіти засобами проєктної діяльності, які охоплюють: позитивне ставлення до розвитку пізнавальних інтересів молодших школярів та формування стійкої потреби в саморозвитку, самовдосконаленні та самоактуалізації здобувачів вищої освіти; суб’єкт-суб’єктна взаємодія викладача і студентів на лекційних та практичних заняттях; упровадження інтерактивних методів і форм у зміст професійної підготовки майбутніх фахівців до формування пізнавальних інтересів молодших школярів на уроках «Я досліджую світ» засобами проєктної діяльності. Визначено мету, завдання, етапи формування пізнавальних інтересів здобувачів початкової освіти засобами проєктної діяльності; охарактеризовано складові професійної готовності в контексті проблеми дослідження.Проаналізовано та узагальнено результати експериментальної перевірки ефективності впроваджених педагогічних умов підготовки майбутніх учителів початкових класів до формування пізнавальних інтересів здобувачів початкової освіти засобами проєктної діяльності.
Keywords: майбутні учителі початкових класів; формування; пізнавальні інтереси; здобувачі початкової освіти; проєкт; проєктна технологія; інтегрований курс «Я досліджую світ»