Розвиток усного описового мовлення дітей молодшого шкільного віку із загальним недорозвитком мовлення шляхом використання мнемотаблиць - Сукач, Лідія Вікторівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У кваліфікаційній роботі розкрито причини виникнення, сутність загального недорозвитку мовлення у дітей. Описано особливості розвитку усного мовлення у дітей молодшого шкільного віку з різними рівнями ЗНМ. Представлено результати діагностики та порівняльного аналізу стану сформованості усного описового мовлення у дітей молодшого шкільного віку із ЗНМ ІV рівня та з нормотиповим рівнем розвитку мовлення. Подано мнемотаблиці для розвитку усного описового мовлення у дітей молодшого шкільного віку з ЗНМ ІV рівня та представлено результати перевірки ефективності їх застосування.
Keywords: загальний недорозвиток мовлення; усне описове мовлення