Аналіз лісокультурної діяльності Куклинського лісництва філії «Колківське лісове господарство» - Савчук, Іван Володимирович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
За останні кілька років санітарний стан лісів дуже погіршився внаслідок негативного впливу комплексу факторів, у т.ч. глобальні зміни клімату, масове пошкодження лісоутворюючих порід шкідниками та збудниками хвороб. Саме тому важливими запитами сьогодення є вивчення досвіду створення лісових культур у конкретних місцевостях, де будуть враховані особливості регіонів. У першому розділі проведено аналіз теоретичних аспектів сучасних технологій формування лісових культур в Україні. Другий розділ містить огляд загальних характеристик території та лісорослинних умов філії «Колківське лісове господарство», а також представляє основні положення методики проведення досліджень. Третій розділ висвітлює досвід створення лісових культур у філії «Колківське лісове господарство», зосереджуючись на прикладі лісокультурного фонду Куклинського лісництва за п'ятирічний період. У четвертому розділі представлений порівняльний аналіз вартості створення лісових культур та підтримки природного поновлення лісу. П'ятий розділ описує заходи з охорони праці на підприємстві філії «Колківське лісове господарство». Загальні висновки з проведених досліджень наведені в кінці роботи, перед списком використаної літератури (37 джерел) і додатками. Випускна кваліфікаційна робота магістра виконана на 50 сторінках друкованого тексту, містить 1 таблицю та проілюстрована 10 діаграмами.
Keywords: береза повисла; вільха чорна; лісові культури; лісокультурний фонд; сосна звичайна; схема розташування садивних місць; схема змішування; лісорослинні умови