Вступ до перекладознавства : програма нормативної навчальної дисципліни - Лесик, Ірина Валеріївна; Шкамарда, Оксана Андріївна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Курс «Вступ до перекладознавства»» є складовою частиною нормативних філологічних дисциплін, які входять до циклу загальної підготовки студентів освітнього ступеня «Бакалавр» галузі знань 03 Гуманітарні науки, спеціальності 035 Філологія та галузі знань 01 Освіта, спеціальності 014 Середня освіта (Англійська мова). Теоретичний предмет «Вступ до перекладознавства» покликаний ознайомити студентів з найважливішими поняттями та актуальною проблематикою науки про переклад, увести їх у коло перекладознавчої термінології, що використовуватиметься в усіх перекладознавчих курсах і безпосередньо в перекладацькій практиці впродовж усіх років навчання.
Мета курсу полягає у створенні теоретичної бази, необхідної для успішного формування та подальшого розвитку практичних умінь і навичок перекладацької діяльності, в опануванні системою знань про закономірності процесу перекладу. Основні завдання курсу: ознайомити студентів з основними розділами сучасного перекладознавства; дати коротку характеристику особливостей перекладацької діяльності в різні історичні періоди й в наші дні; охарактеризувати процес перекладу та його закономірності; дати аналіз різних видів перекладацької діяльності.
Keywords: програма; навчальна дисципліна; перекладознавство; переклад