Валентна асиметрія в межах предикатних синтаксем - Костусяк, Наталія Миколаївна; Kostusiak, Nataliia (My University, 2017)
У статті проаналізовано предикатні синтаксеми, які внаслідок модифікації лексичного значення їхнього морфологічного маркера змінюють свій валентний потенціал. Таке явище переважно виникає у двох випадках: 1) коли предикат набуває узагальненого значення, не пов’язаного з конкретним часовим виміром; 2) коли роль керованого компонента виконує вторинний іменник з абстрактним значенням.
Keywords: предикат; присудок; модифікація