Феномен архетипу: трактування, прояви й роль у національній культурі - Любчук, Олена; Lyubchuk, Olena; Шостак, Віктор; Shostak, Viktor (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
У статті досліджено розуміння поняття «архетип» у філософських концепціях К. Юнґа, К. Леві-Строса, О. Сліпушко, С. Кримського. Звернуто увагу на прояви і роль архетипів на становлення національної культури України. The article examines the understanding of the concept of «archetype» in the philosophical concepts K. Yuhna, K. Levi-Strauss, O. Slipushko, S. Krymsky. Attention is paid to the role of archetypes and manifestations of national culture in the Ukraine.
The Phenomenon of Archetype: Interpretation, Manifestation and Role of the National Culture
Keywords: архетип; archetype; етнос; ethnicity; ментальність; mentality; міф; myth; національна культура; national culture; нація; nation